Слика

Прирачник за храна

Како да јадете секаква храна само со лажица

Advertisements

Ние студентите во Гоце.

Ние студентите, оние младите и перспективните со сјајна иднина, радо избираме да живееме во Гоце, а еве и зошто.

Уште при самото вселување во нашите соби, ние имаме шанса да го изучиме молерскиот, водоводџискиот и електричарскиот занает што во секој случај ги прави побогати нашите личности, а ние плениме со способности. Со огромно уживање ги преуредуваме нашите соби од корен за да станат макар за момент функционални. По оваа макотрпна, но крајно корисна работа, се упатуваме кон нашите купатила каде туширањето не е само рутина. Всушност, ние имаме шанса да ги зацврстиме нашите психички способности, со тоа што при секое туширање сме во стресна состојба на исчекување која цевка ќе ни падне врз глава. И сиот тој стрес, спартански го издржуваме туширајќи се со млака вода.

Continue reading

Статус

Здраво…

Здраво, добар ден, извинете што ќе ви го реметам мирот и индиферентноста, ама ова е момент кога “ти пука филмот” и веќе не можеш да молчиш. Прво, основно и најбитно, сакам да им се обратам на младите, на студентите ( оние кои, нели, треба да бидат свеста и силата на едно општество, оние чии идеи го движат и поместуваат светот! ), до кога мислат да се согласуваат со се и сешто, до кога мислат апатично да (не) учествуваат во сопственото опкружување, до кога мислат да не коментираат, да не заземаат став за било што, а најмногу за работи што директно се однесуваат на нив? Ова општество пати од недостиг на младинска свест. Зошто?
Имам конкретна провокација и инспирација…

Continue reading