Слика

Тоалет-ни приказни

           Не секоја соба во нашиот студентски дом има WC со бања. Во блокот Г, студентите што живеат во помошните соби (остава, цртална, кујна) користат само едно кое се наоѓа на 5ти кат. Тоа е соба во која нема никакви услови за живеење и е пренаменета за јавно користење. Едно на 46 студенти кои живеат на различни катови. Значи ако седиш на 14ти кат – мисли му ја…
          А пред “WC-то” неретко можеш да начекаш редица од студенти. Секој дојден за свои потреби. Едни нервозни чекаат, други тропаат на “вратата”, трети си заминуваат. А тој/таа абер си нема. Си се бања и си пее. После долго чекање, некогаш и половина час, конечно излегува среќниот добитник. Оној кој прв си го зафатил. И така секој ден, секоја ноќ. Наутро, попладне, навечер. А знаете, кога ќе “фатиш” слободно WC, исто како да си добил на бинго, можеби и подобро е. Не знам… Немам добиено бинго, а и неретко имам начекано слободно WC.

ImageImageImageImageImageImage

Advertisements

One thought on “Тоалет-ни приказни

Оставете коментар...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s